Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 Hurley - HGC

9-10

Op zondag 6 oktober speelden we alweer onze vijfde wedstrijd in de hoofdklasse. In het Amsterdamse bos troffen we Hurley. Iedere wedstrijd willen we weer een beetje beter en trainen we doordeweeks hard om op zondag de beste versie van onszelf te kunnen zijn!

Na een goede trainingsweek waarin we al onze leerpunten van vorig weekend meenamen, waren we er helemaal klaar voor. Het was een regenachtige dag, maar speciaal voor onze trouwe supporters langs de lijn was het tijdens onze wedstrijd redelijk droog! We begonnen sterk aan de wedstrijd, zette onze druk hoog neer waardoor we het Hurley erg lastig maakte.

De eerste helft ging dan ook gelijk op, we creëerden een aantal kansen en haalden strafcorners. Maar tot scoren kwamen we niet. Helaas ging Hurley vele malen effectiever met hun kansen om, waardoor we toch de rust in gingen met een 0-3 achterstand. Dit was natuurlijk erg frustrerend en tegen de verhoudingen in. Echter heerste er vooral positiviteit in de kleedkamer tijdens de bespreking, we speelden sterk en voelden dat ons doelpunt eraan zat te komen.

Vol goede moed en met veel vertrouwen gingen we weer het veld op. Helaas haalde Hurley in het derde kwart al snel een corner waar zij uit scoorde. We bleven doorgaan maar haalde ons niveau van de eerste helft niet. In de 40e minuut werd dan ook de 0-5 gemaakt. Daarna herstelde we ons en speelden een beter vierde kwart. Helaas kwamen we niet tot scoren, maar Hurley ook niet.

De wedstrijd eindigde in een 0-5 verlies. Als we leren om elk kwart constanter te verdedigen en meer kansen te creëren, moet het mogelijk zijn om de punten te pakken die we willen. Uiteraard nemen wij onze leerpunten mee naar deze trainingsweek en de volgende wedstrijd thuis tegen Pinoké!