Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC zorgt voor doelpunten-regen op zonnige Roggewoning

6-11

Met nog twee speelronden te gaan in de eerste competitiehelft staan de dames van HGC bovenaan als het gaat om aantal gescoorde doelpunten. Maar liefst 33 keer was HGC trefzeker.

Ook zondag tegen Push wisten zes verschillende HGC speelsters weer te scoren.

HGC ging gretig van start en zette Push flink onder druk. Een fraaie assist van Nicole van Jaarsveld werd van dichtbij ingetikt door Elsemieke van Aken: de 1- 0 al na vijf minuten spelen. Een tegentreffer van Push werd binnen een minuut beantwoord door Isabelle Severijns, zij wist een uitverdedigende bal te onderscheppen en aarzelde niet om de cirkel in te gaan en te scoren. Voor rust maakte Luna Fokke de 3-1 uit een rush vanaf het middenveld waarbij ze vrij baan kreeg om uit te halen en te scoren. Push maakte net voor rust de aansluitingstreffer. Ruststand 3-2

Na rust stond er een zeer gemotiveerd Push binnen de lijnen en waren de eerste vier serieuze kansen voor Push; zij brachten de stand terug naar 3-3. Er werd goed gespeeld, veel combinaties en hoog tempo. HGC was beter in de afronding en via een strafbal van Bernice van Aken, een 1-op-1 met een backhandschot van Anne Abendroth en een rebound corner van Karlijn Scheepens kwam de eindstand op 6-3. Ieder doelpunt werd door het hele team gevierd.(zie foto's) Tevreden stapten de dames het veld af.

Nu nog duimen dat alles ok is met de hand van Julie Sytsema. Maar helaas zal Julie tot de winterstop niet meer in actie komen; een gebroken duim en arm in het gips. Ze kan Femke Bijen een hand geven want ook Femke heeft een gebroken duim en zit in het gips. Veel sterkte en een snel herstel.

Volgende week een uitwedstrijd in Tilburg, op naar Brabant.

Anne passeert keepster en maakt de 5-3