Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

H1 HGC en Rotterdam: een gelijkspel 2 - 2

27-3

Heren 1 HGC - Rotterdam 24 maart 2019: 2 - 2

1.000

Een bijzondere wedstrijd was het. De 1.000ste van Heren 1 HGC in de reguliere hoofdklassecompetitie (ex play-offs etc). Sinds de start van de hoofdklasse in 1973 is H1 HGC altijd van de partij geweest. Alléén Amsterdam en HGC kunnen dat zeggen. Dus gepaste aandacht daarvoor is mooi. Ook op HOCKEY . NL een speciaal item hierover: KLIK HIEROP . Daarin komt HGC-coryfee Wouter Leefers aan het woord. De man die het 1e goal voor HGC in de hoofdklasse maakte, in de 1e wedstrijd uit tegen Groninger Studenten. Des te leuker dat op 24 maart 2019, ca 46 jaar later!, Wouter op HGC naar Heren 1 kwam kijken en dat ook Piet Gunning en Marnix Fruitema uit dat elftal, Heren 1 HGC 1973-1974, aanwezig waren. Zie v.l.n.r. op de foto hieronder.

Lang stilstaan bij die 1.000ste was niet aan de orde. Voor het Heren 1 anno nu was "winnen" het devies. Dat is het natuurlijk altijd, maar nu HGC op de 3e plaats staat is het zaak om zoveel mogelijk punten binnen te halen en die play-offs plek veilig te stellen. Rotterdam kwam met hetzelfde doel naar de Roggewoning, althans om te winnen na tegenvallende weken.

Na het doelpuntenfestival in Amsterdam verwachten de fans thuis veel. De eerlijkheid gebiedt om vast te stellen dat de eerste helft voor HC Rotterdam was. Al in de 2e minuut was het 0-1. Gelukkig wist Nick Budgeon in de 9e minuut de 1-1- te scoren maar vóór rust was 1-2. Rotterdam verdedigde goed en zette druk op HGC. Na rust kwam HGC in het spel. Via Max Plennevaux kwam HGC in de 55ste minuut eindelijk 2 - 2 stand. Het bleef gevaarlijk. HGC doelman Sam van der Ven deed goed werk. De strafcorner in de allerlaatste minuut genomen door Ashley Jackson had de winst kunnen brengen, maar de bal knalde keihard tegen de paal. Helaas het bleef 2 - 2 en dat leverde maar 1 punt op voor HGC. Team en coach wilden meer, maar het is wat het is.

Een wedstrijd thuis is natuurlijk een feest voor de Mini's van de Week. Dat waren deze keer Saar van Rossum, Mijntje Schutz, Ficelle Kruise en Sophia Veeneman uit het bekende M8E3. Ondanks het gelijkspel hadden de meisjes een geweldige middag, zoals de foto met H1 hieronder laat zien:

Nu vanzelfsprekend álle focus op de vrijavondwedstrijd 29 maart om 20:30 u in en tegen Den Bosch. En dan zondag 31 maart 14:45 u weer op HGC tegen Pinoké. Het zou geweldig zijn als dat weekend weer 6 punten mag opleveren. De steun van de HGC supporters is daarbij belangrijk, óók in Den Bosch. Wie weet is er met tevoren een hapje eten in Den Bosch nog een mooi uitje van te maken. Er moet wel blauw zichtbaar zijn.

VRIJDAGAVOND 29 MAART 20:30 u H1 Den Bosch - HGC

ZONDAG 31 MAART 14:45 u H1 HGC - Pinoké

denk eraan de zomertijd gaat in op 31 maart!!