Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC een mager weekend

2-4 29 maart H1 Den Bosch- HGC: 3 - 0

Het was een moeizame avond in Den Bosch. Het leek alsof HGC er niet aan te pas kwam. Den Bosch scoorde al snel en gemakkelijk. In de 9e minuut was het raak, de 2-0 in de 16e minuut en 13 minuten later 3-0, de rust in. HGC gaf de corners gemakkelijk weg en wist in de 2e helft niet te scoren. Het zat er gewoon niet in deze avond. Er was HGC support, zeker na het gelijkspel tegen Rotterdam had iedereen op meer gehoopt. De play-off plek mag niet in gevaar komen.

De blik werd gericht op zondag 31 maart thuis.

31 maart H1 HGC-Pinoké: 2 - 2

Mooi weer veel publiek. En natuurlijk weer de inzet om te winnen, net zoals Pinoké thuis voór de winterstop overtuigend was verslagen door HGC. Deze zondag thuis liep het toch anders. In de 7e minuut scoorde Willem Rath de 1 - 0. Weinig tijd voor euforie, want al 2 minuten later stond het 1 - 1. en ja weer 2 minuten daarna de 1 - 2. HGC werd zwaar onder druk gezet, wist de kansen die er waren niet te benutten en de strafcorner liep ook niet lekker.. Het was billenknijpen tot aan het einde. Ashley Jackson wist gelukkig in de 65e minuut de gelijkmaker te scoren uit een strafcorner. HGC kreeg nog 2 strafcorners tegen in de laatste minuut, die mede door goed keepwerk van Sam van der Ven buiten het goal bleven. Al met al toch geen opbeurende wedstrijd als je andere tams weer in je nek voelt hijgen  om die play-offs plek in te gaan nemen. Coach Paul van Ass en het team zullen nu zeer scherp en effectief moeten zijn en mogen op 7 april thuis tegen Almere niet verzaken. Er móeten 3 punten binnengehaald worden!

Gelukkig waren er wel Mini's van de Week, te weten Valerie van Acker en Eveline Reenalda van het roemruchte ME1. En deze dametjes hadden weer een mooie middag met hun helden van Heren 1.

HGC supporters opgelet:
Het gaat echt om de punten! Er móéten 3 punten binnengehaald worden. Of Almere nu hekkensluiter is of niet, de geschiedenis leert dat we goed op onze hoede moeten zijn en overtuigend moeten zien te winnen. Voor onderschatting van de tegenstander is geen plaats.

Kom zondag 7 april naar de Roggewoning;
14:45 uur Heren 1 HGC - Almere

Het team waardeert jullie betrokkenheid en support!

Topscorers HGC

Er werd alleen gescoord op 31 maart tegen Pinoké:

v.l.n.r. Willem Rath, Ashley Jackson (sc)

Stand en uitslagen 31-3-'19,
programma 7 en 28 april

(bron HOCKEY NL)

Voor een samenvatting van deze wedstrijden, kijk op de homepage  www.hgc.nl of op de HGC-app naar "HGC TV ".