Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

Algemeen

Inleiding

HGC is sinds 1906 een sportieve ontmoetingsplek voor haar leden (jong en oud), supporters en vrijwilligers. Onze vereniging, met zijn lange rijke historie, is open, vooruitstrevend, ambitieus, maatschappelijk betrokken, en draagt de beleving uit van een familie- en tophockeyclub. Verduurzaming zowel in accommodatie als in de organisatie staan hoog in het vaandel. Er heerst een gepaste trots dat HGC reeds 50 jaar actief is in de hoofdklasse en samen met Amsterdam aan alle Hoofdklasse-seizoenen deel heeft genomen. Tevens zijn wij trots dat wij toptalenten hebben voortgebracht die in (jong)Oranje Nederland hebben vertegenwoordigd op EK’s, WK’s en Olympische Spelen. De leden van HGC staan centraal. Zij worden omringd en ondersteund door enthousiaste, sportieve supporters en door loyale en gewaardeerde vrijwilligers en sponsoren. Zowel de breedte - als de tophockey maken gezamenlijk de hockeyvereniging HGC. HGC is er voor en door leden. HGC draagt haar visie op de hockeysport en de rol van de vereniging graag uit. De missie en visie staan hieronder beschreven.

 

Onze missie

HGC staat voor een familieclub waarbij een ieder verbonden is door het hockey spelplezier en de sportieve topprestaties. Wij hebben sportiviteit en respect hoog in het vaandel. We stellen bij het hockeyspel; de ontwikkeling, de beleving en het plezier centraal. Wij hechten zeer veel waarde aan een hechte, warme en veilige clubbeleving waar een ieder zich betrokken en zich thuis kan voelen. Onze vereniging is toegankelijk voor alle leden, jong en oud, vrijwilligers, supporters en sponsoren. Wij zijn trots lid te zijn van een hockeyclub die reeds 50 jaar in de hoofdklasse speelt. Dit dragen wij uit en dit zetten we op een verantwoorde wijze voort.

 

Onze visie

Wij zijn een familie- en een tophockeyclub en wij bieden kwalitatief aantrekkelijk hockey voor elk niveau. Dit realiseren we door een ieder de passende professionele faciliteiten te bieden waarin ruimte is voor ambitie en topprestaties als aandacht voor het spelplezier.

Wij zijn een vereniging, en wij verenigen. Wij creëren betrokkenheid met onze leden, vrijwilligers, ouders en sponsoren door openheid, eerlijkheid, gelijkheid en gezelligheid na te streven en zo ook te communiceren.

We creëren voor iedereen een veilige (sociaal, mentaal en fysiek) en sportieve omgeving waarin het hockeyspel, hockeyopleiding alsmede de ontwikkeling en het spelplezier centraal staan.

Wij zijn maatschappelijk actief en staan midden in de samenleving en maken daardoor verbinding met al onze stakeholders (bedrijfsleven, maatschappelijke goede doelen, inwoners en andere sportverenigingen).

De senioren, veteranen en trimmers zijn een wezenlijk onderdeel van onze vereniging, dat volop aandacht krijgt en meedoet.

HGC Tophockey met Dames 1 en Heren 1 hebben een sportbeleving die past bij wat wij als vereniging willen uitstralen en zijn een voorbeeld voor onze jeugd.

Onze ambitie is om een kweekvijver te creëren voor onze topjeugd waardoor talenten door kunnen ontwikkelen naar het niveau D1 en H1. Dit doen we door de jeugd een kwalitatief hoog hockeyopleiding te bieden.

Kernwaarden:

  • Wij zetten in op verbinding en inclusiviteit: iedereen is welkom en voelt zich veilig ook sociaal gezien.
  • Wij streven betrokkenheid van de speler, het lid, de ouders en de vrijwilliger na.
  • Wij zetten in op plezier: alle vormen hockey, voor jong en oud.
  • Wij zetten in op duurzaamheid: in accommodatie, in de organisatie, met mensen. People and Planet

 

Heb jij vragen over onze missie en visie? Stuur dan een mail naar [email protected] 
 

HGC TV