Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

HGC Dames 1 zeker van Play-Offs na 0-4 winst op Were -Di

22-5

Hoog tempo, hoog niveau. HGC Dames 1 liet zien waar het toe in staat is als het team op volle toeren draait. Een klinkende 0-4 overwinning uit in Tilburg tegen Were-Di. Het was een team met een missie dat niet van plan was de play-offs mis te lopen.

Isabella Fois scoorde al vroeg in de wedstrijd de 0-1. De nul twee kwam van de stick van Karlijn Scheepens. Een tip-in uit een corner variant die vanaf kop cirkel aangespeeld werd door Loes Stijntjes. Voor rust viel ook de derde goal uit een assist op maat van Isis van Loon in de cirkel naar Luna Fokke. Luna pushte de bal langs de keepster tegen de plank.

Ook na rust bleef het een fel duel waarin HGC geen meter ruimte gaf aan Were-Di. De corners werden goed verdedigd door Anke van Goudoever en haar crew. De HGC goal bleef schoon. Aan de andere kant van het veld wist HGC nog een keer te scoren uit de corner. Op aangeven van Julie Sietsema pushte Elselieke van Aken de bal hard richting de goal. Of daar nog een puntje van de stick van de ingelopen Julie bij zat? Voor de statistieken was dit de 0-4 en komt op naam van Elselieke van Aken.

Were Di was gebroken en HGC was de terechte winnaar. Na de wedstrijd liep de spanning nog hoog op.
Wat was de uitslag bij KZ en bij MOP? Toen bleek dat Klein Zwitserland niet had gewonnen en MOP ook puntenverlies geleden had was de ontlading groot. De play-offs waren binnen. Volgende week na de wedstrijd tegen Victoria weten we of HGC tweede of derde is geworden en of Bloemendaal of Huizen de tegenstander wordt in de strijd om een plek in de Hoofdklasse.

Alvast voor de agenda: Zondag 26 mei HGC - Victoria.

Donderdag 30 mei thuis ( Bloemendaal of Huizen)

Zaterdag 1 juni uit ( Bloemendaal of Huizen)