Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC wint in Tilburg: 1 - 3

7-4 zondag 3 april 2022

Heren 1 Tilburg - HGC: 1 -3

De wedstrijd op donderdagavond in Eindhoven tegen OR was door weersomstandigheden niet doorgegaan en zou verzet worden, uiteindelijk naar een week later, op 7 april. Dus het team kwam zondag fris aan in Tilburg. Geen wedstrijd van donderdag in de benen. "Tilburg uit": het leidt de laatste jaren bij HGC vaak tot onverwacht en vaak onnodig puntenverlies. Soms een echt verloren partij of een hinderlijk gelijkspel. Dat is iets wat HGC nu niet kan gebruiken, nadat het thuis van Amsterdam helaas had verloren op 3 april. Nog steeds was/is er uitzicht op een play-offs plaats, maar...dan moet je verder geen steken laten vallen. Er was genoeg HGC support ter plekke om het proces te bespoedigen.

HGC was zeker de beter spelende ploeg. Seve van Ass opende de score in 20ste minuut met een mooie strafcorner 0 - 1. Zo'n 20 minuten later scoorde Tilburg de aansluiter: 1 -1. Dat zie je als HGC natuurlijk liever niet. Coach van Ass ging niet blij de rust in. Maar in de tweede helft, 47ste minuut, was het Zach Wallace die de 1 - 2 maakte om in de 56ste minuut vanuit een strafcorner ook de 1-3 voor zijn rekening te nemen. HGC had en hield ferm de leiding. Meer valt er niet over te zeggen. Goed gedaan, lekkere 3 punten in the pocket.

I AM BACK !  -   KARST TIMMER

Het was voor het eerst na ca 400 dagen (!) dat Heren 1 speler Karst Timmer weer op het veld stond in de hoofdklassecompetitie. Een langdurige knieblessure met operatie en revalidatie hield Karst, knarsetandend, achter de boarding. Wat een held. Hij was er altijd om met een big smile het team aan te moedigen. Hij studeerde, hij volgde een strak revalidatieprogramma en werkte met H1 fysio Han Kees Vriesendorp fanatiek aan zijn herstel. Dus in Tilburg ging het gebeuren. Karst kwam weer in actie en iedereen weet nu weer waarom we hem gemist hebben. Een aantal teamgenoten, nieuw dit seizoen bij HGC, hadden hem zelfs nog nooit zien spelen. Hij was volop aanwezig in de wedstrijd en droeg een flinke steen bij aan het succes. Welkom terug Karst!

speciale HGC support in Tilburg:

De ouders van Zachary ("Zach") Wallace waren naar Tilburg gekomen. Ook Zach's jongere broertje Rory (12) was meegekomen om zijn oudere broer te zien spelen. En hij zag dat Zach twee maal scoorde . Overigens hebben we uit betrouwbare Engelse H1 HGC bron, dat Rory wel eens betere speler dan Zach zou kunnen worden. Natuurlijk checkten wij dit bij Zach en zijn antwoord was : "He’s not lying…I’m worried he might be better." Dus Rory houden we in de gaten.

Op naar:

Donderdagavond 7 april 2022
20:30 uur H1 Oranje Rood - HGC

Zondag 10 april 2022
14:45 uur H1 HGC - Pinoké

Belangrijke wedstrijden in de race om play-offs plaatsing. Probeer naar Eindhoven te gaan. ja het is een hele vraag. Maar de webredactie is helaas echt verhinderd en er moeten toch wel wat enthousiaste HGC-ers langs de lijn staan. Op zondag bij de wedstrijd tegen Pinoké komt dat sowieso wel goed. Pinoké is een geduchte tegenstander. Kom H1 HGC op de Roggewoning aanmoedigen!

Topscorers per  3 april ‘22

vlnr Seve van Ass (sc), Zachary Wallace 1x vd, 1x sc

Uitslagen en stand per 5 april '22:

(H1 SCHC-Kampong is al vóór 7 april gespeeld, ivm EHL)

(bron hockey NL)

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van deze wedstrijd is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers.  KLIK HIEROP