Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

De start: Heren 1 HGC - Kampong, helaas 2 - 4

7-9

Zondag 4-9-2022/ H1 HGC – Kampong: 2- 4

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen! Het team dat de eerste helft van het seizoen onder leiding staat van de coaches Paul van Ass en Bram Lomans had zich in aanloop naar de start van de competitie goed voorbereid. Er zijn wat nieuwe spelers in het team. Trainingen waar iedereen erbij kon zijn waren schaars. Maar dat is normaal als spelers in hun nationale team verplichtingen hebben. Het betekent wel dat de coaches nog aan het "inregelen” zijn.

Het weekend ervoor werd er deelgenomen aan de ABN AMRO Cup. De halve finale wedstrijd daar gespeeld tegen Kampong werd nipt verloren. Kampong was misschien toen iets beter, maar in de tweede helft kwam HGC los en "had kunnen winnen”. Dit was te wijten aan "het net niet afmaken”, slordigheden, persoonlijke fouten bij HGC. Dat is een mooie les als je nu Kampong als eerste thuis ontvangt en het erom gaat. Helaas, de les van genoemd treffen tegen Kampong, was niet blijven hangen. Op HGC - onder het toeziend oog van vele supporters in de zon - herhaalde het hiervoor beschreven patroon zich: weer slordige fouten, zelfs van ervaren spelers, het net niet toekomen aan de finishing touches, een haperende corner, een wat fitter ogende opponent. Is dit negatief? Nee, en zo is het niet bedoeld. Het is goed om bij de start van de competitie een statusrapport te hebben. En reken maar dat de coaches er zó naar kijken. Zij zien dingen die de supporter niet ziet en zij weten ook hoe dat aan te pakken.

Natuurlijk zaten er ook mooie momenten in de wedstrijd. Lucas Veen opende de score in de 17ste minuut, maar een strafcorner tegen zette Kampong in de 24ste minuut op 1-1 en Kampong kon een minuut later alweer aanleggen voor de strafcorner: 1-2. Pas in minuut 41 kwam er een velddoelpunt van HGC-er Alan Forsyth: 2-2. Alles kan weer! Dat moet Kampong ook gedacht hebben. Minuut 49: een Kampong-speler scoorde twéé doelpunten in één minuut: 2-4. HGC had geen passend antwoord en wist niet meer te scoren. Dus werd 2-4 de eindstand. Dat is natuurlijk een domper, zeker als je voor eigen publiek speelt. Maar niet getreurd. Werk aan de winkel, tandje erbij en het gaat goed komen. Er komt nu een moeilijke serie tegen "topteams”. Deze wake-up call is misschien wel goed. En wat moet je met commentaar en advies van de zijlijn, als die beste stuurlui aan de wal tegelijk stiekem op hun mobieltjes volgen wat Max in Zandvoort doet? Over focus gesproken.

De inbreng van de Mini’s van de Week was groot bij Heren 1, maar ze missen nog net het tactisch/strategisch inzicht om de heren naar de overwinning te loodsen. Ze hadden wel een mooie middag met hun helden.

de Mini's van de Week met captain Seve van Ass

Het was ook de eerste keer dat Viaplay met een cameraploeg en verslaggevers aanwezig was om de wedstrijd (ook die van Dames 1 ervoor) op te nemen voor hun live stream. Het zijn mooie beelden en álle wedstrijden uit de hoofdklasse dames en heren zijn nu te volgen,.... als je écht niet in persoon kan komen. Dat sfeertje op de club moeten we wel koesteren. The Pink Ladies buitenbar was weer paraat. Men was blij om elkaar bij het clubhuis weer te zien en te spreken.

Vol goede moed gaan "wij” dus allemaal in het blauw naar het Amsterdamse Bos om daar om 12:45 u Dames 1 HGC van Amsterdam te zien winnen en dan om 14:45 u een alert, fit, strijdbaar Heren 1 HGC te zien winnen van gastheer Amsterdam. Kom allemaal HGC aanmoedigen daar!

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 HGC - Kampong is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP