Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC pakt volle winst in zonnige zuiden

27-3

Een zonovergoten sportpark St Theunis in Weert. Het publiek geniet en verwacht een wedstrijd met veel doelpunten. De thuiswedstrijd was geëindigd in 6-2 en er kan vandaag flink gewerkt worden aan het doelsaldo.

De eerste zes minuten speelde Weert vrijuit en wist HGC flink onder druk te zetten. Een schot op de paal en enkele reddingen van HGC keepster Anke van Goudoever waren voldoende om het team van HGC scherp te krijgen.

Het tempo omhoog en eigen spel spelen zo kreeg HGC weer grip op de thuisploeg.
In de 14e minuut scoorde Bernice van Aken de 0-1 uit een terechte strafbal. Bewuste overtreding in de cirkel is een strafbal en een kaart, maar de kaarten bleven vandaag in de broekzak. Nicole van Jaarsveld maakte er twee nul van door met een schijnbeweging de keepster op het verkeerde been te zetten en met de backhand de bal over de lijn te spelen.

De ruststand was 0-2 en direct na de thee scoorde Loes Stijntjes uit een strafcorner de 0-3. Goed keep-werk van zowel Weert als HGC zorgde ervoor dat de stand lange tijd bleef steken. Vijf minuten voor tijd scoorde Nicole van Jaarsveld nogmaals op identieke wijze en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Volgend weekend is er geen competitie en na het Paasweekeinde staat op 8 april de thuiswedstrijd HGC Dames 1 - Alecto op het programma.