Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC boekt mooiste overwinning van het seizoen

3-5

Het was een belangrijke wedstrijd voor HGC afgelopen zondag tegen D1 Push. In het directe gevecht om de tweede positie en deelname aan de play-offs was winst noodzakelijk.

Het leek erop dat Push meer last had van de spanning dan HGC. HGC opende de score in de beginfase van de wedstrijd na een mooie actie van Luna Fokke. Zij wist de bal te onderscheppen op de kop van de cirkel en direct door te lopen om hard uit te halen en de bal op de plank te spelen. 0-1.

Nicole van Jaarsveld maakte de 2-0 via een sliding waarbij de keepster kansloos was.

Voor rust bracht Push de spanning terug toen HGC even een mindere fase had en Push een rebound corner wist te scoren. Julie Sytsema was heel dicht bij een treffer, die gekeerd werd door de helm van de keepster.

Na rust heeft het publiek genoten van goed hockey van beide ploegen met kansen over en weer. Push heeft enige tijd overwicht en weet uit een strafcorner de 2-2 te scoren.

HGC doet wat het moet doen, goed blijven hockeyen en het eigen spel spelen. Bernice van Aken loopt vanuit het achterveld mee in de aanval en scoort de 2-3. Zes minuten later valt de genadeklap. In de afronding laat Julie Sytsema zien wat ze in huis heeft. Na een goed opgebouwde aanval scoort Julie met een snoeiharde forehand de 2-4 en weet HGC dat ze dit niet meer uit handen gaan geven.

De uitspeel strafcorner van Push was dan ook een formaliteit. Met een eindstand van 3-4 op het scorebord vieren de speelsters en coach Robbert Jan de Vos deze mooie overwinning.

Zondag a.s. kan het ticket voor de play-offs veilig gesteld worden door thuis te winnen van Tilburg. Het wordt mooi weer en de dames hebben er zin in. Kom aanmoedigen en geniet mee van het energieke spel van het vlaggenschip van de dames van HGC.

Luna scoort 1-0