Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC scoort punten en doelpunten tegen Push

8-11

Een heerlijk middagje hockey in Breda. HGC speelde goed en dat werd beloond. In de 24ste minuut scoorde Bernice van Aken de 0-1 uit een strafcorner. Zes minuten later was het alweer raak. Deze strafcorner werd in eerste instantie gestopt door de keepster van Push. Uit de rebound kwam de bal voor de stick van Bernice van Aken. Zij aarzelde geen moment en haalde uit op de goal, waarbij Julie Sytsema met een fraaie sprong ruimte creëerde. De 0-2 op het scorebord.

HGC wist met hoog tempo en goede combinaties de druk op te voeren. Het was een mooie wedstrijd waarin ook de keepsters fraaie acties lieten zien. Push scoorde 10 minuten voor tijd nog de 1-2, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en HGC keerde tevreden huiswaarts met drie punten op zak.

De middag werd nog mooier toen bleek dat de concurrentie punten had laten liggen. Het blijft een zeer spannende poule, de promotie klasse. De druk is hoog om iedere week te presteren en wedstrijden worden op details beslist met een minimaal verschil in doelpunten.

Nog twee wedstrijden tot de winterstop en het einde van de eerste competitiehelft. Drie teams staan op een gedeelde eerste positie. HGC, Were Di en Victoria. Zondag komt Were-Di op bezoek en een week later speelt HGC uit bij Victoria in Rotterdam.

Dus weer een topper zondag a.s. Kom aanmoedigen en genieten van het hockeyspel van het vlaggenschip van HGC.

De 0-2 van Bernice van Aken           Julie Sytsema