Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 Klein Zwitserland-HGC: 4 - 2

22-5 13 mei 2023

Het zou sowieso de laatste wedstrijd worden van dit seizoen voor beide ploegen. En KZ-HGC blijft altijd speciaal en trekt dus ook veel KZ/HGC publiek.

Je kan zeggen dat het nergens meer over gaat, maar zo werkt het niet in de sport. Beide teams willen winnen natuurlijk. Geen lange verhalen meer hier. Karst Timmer scoorde in de 3e minuut de 0-1. Dat is lekker. Maar er gebeurde niet veel daarna aan HGC zijde. In minuut 27 scoorde KZ vanuit een strafcorner: 1-1 Dat werd herhaald in minuut 46: 2-1. Direct daarna in de 47ste minuut werd door KZ vanuit een velddoelpunt de 3-1 genoteerd. En slechts 3 minuten later stond het 4-1. Dat ging erg snel allemaal. Lette HGC wel goed op? Slordig? HGC deed van alles, maar het mocht niet baten. In de 57ste minuut, vlak vóór het eindsignaal scoorde Jan van 't Land voor HGC. Einde wedstrijd.

Het was een moeizaam seizoen met coachwissel, het tussentijdse vertrek van een speler, veel blessures etc. De strafcorner liep niet lekker. Keeper Sam van der Ven was een rots in de branding ook dit seizoen op cruciale momenten! De verbeterpunten voor het komende seizoen liggen op tafel. We hebben er alle vertrouwen in dat Heren 1 HGC dat seizoen ingaat met nieuw élan en een paar nieuwe gezichten.

Dank aan coach Bram Lomans en staf, en vooral dank Heren 1 dat jullie, ondanks vele tegenslagen, de rug recht hielden en ervoor gingen. We zien elkaar terug langs de lijn als het nieuwe seizoen begint.

Deze webredacteur legt na meer dan 20 jaar zijn pen neer en ook zijn fototoestel, maar blijft supporter.

Topscorers per 13 mei 2023:

Karst Timmer (vd), Jan van 't Land (vd)

Stand: (is eindstand reguliere competitie)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 Klein Zwitserland - HGC is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers.